torsdag 11 april 2013





                               HALF WAY HOUSE...........


         ........namnet på det hem där det bor kvinnor som räddats ur helvetet.Tror att jag skrivit om det tidigare. I onsdagskväll var Arnhild och jag där och hade en härlig gemenskap med dem. Vi bad sjöng och läste bibeln med dem. Det är sådana livsöden och samtidigt blir jag sååå TACKSAM till Gud när jag ser de under Han redan gjort i dessa kvinnors liv.
En kvinna prisar och lovar Gud och tackar Honom för att han tagit henne ut ur helvetet och gett henne ett nytt liv!!!
När vi sjunger lovsånger spelar en av kvinnorna gitarr till,hon har precis lärt sej två ackord och spelar...ja vad ska man säga...glädjen är det i alla fall inget att ta fel på ;).
Det finns oxå två män med,de kommer från bibelskolan och kommer till hemmet på seneftermiddagarna och stannar några timmar. Det behövs lite manlig styrka ibland,för trots allt positivt de fått uppleva under tiden här bär många av dem fortfarande på mycket inre smärta som ibland ger sej uttryck i det fysiska. 
Kom gärna ihåg dessa kvinnor i dina böner,en av dem väntar på att hennes två barn ska komma hit och tills dess de är här bär hon på ständig oro.
En lite yngre kvinna,tror hon är 22 år har en fasansfull berättelse: hon giftes bort till en man från en annan folkgrupp när hon bara var 15 år!! Mannen visade sej vara mycket våldsam mot henne och efter några år kastade han ut henne. Några killar hittar henne,binder henne och hänger upp henne i ett träd,därefter misshandlar de henne tills hon tappar medvetandet!
Några andra i byn hittar henne,plockar ner henne och tar sej an henne,hon var så sönderslagen att hon inte kunde gå på flera månader och hon visar ossfula ärr på både armar och ben.
Denna unga vackra kvinna behöver era förböner!!!
I kväll ska vi tillbaka till dem och "bara hänga" och säga "på återseende". Älskar dessa kvinnor!!

                         Kramar från utposten





kvinnornas "livvakter"

Denna vackra kvinna fick en bit av sin tunga avskuren på bordellen!

kvinnan till vänster är hon som väntar på sina barn.Här tillsammans med föreståndaren på hemmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar