lördag 23 februari 2013





                                          GUDSTJÄNST OCH SHOPPINGTUR


Igår ,lördag hämtade en buss oss vid 10.30 och så bar det av til kyrkan.När vi kom fram var första mötet i full gång,så vi fick vänta utanför i en halvtimme.Tänk när vi måste ha dubbla möten hemma för!!
Varje möte tar 5-600 vuxna och barnen har sin egen kyrka vid sidan om. Det är massor av barn,flera hundra där oxå.
Det är så fantastiskt att få vara med på dessa möten,bönen och lovsången "drar ner himlen" ,jag älskar att vara där,och predikan är intensiv och lååång...love it!
Efteråt tog vi(vi då menar jag Irene,Stina Evelina och jag) med 4 av de äldsta flickorna på en Shoppingtur.Vi startade med att äta MOMO(små pastaknyten med starkt innehåll som man doppar i en ännu starkare sås,JÄTTE gott).Vi var 8 personer och hela kalaset kostade 400NPr,ca 30 kr!!!
Efter en skumpidumpfärd i taxi var vi framme vid ett köpcenter där tjejjerna skulle få handla kläder.
Det blev en lång och intressant dag,flickorna är ju inte vana att fatta egna beslut,så de "velade"fram och tillbaka och frågade varandra så ibland försökte jag få dem att bestämma själva.Vi vandrade i och ur affärer,tog en fika och så fler affärer.
När vi står i en affär och en av tjejjerna vill köpa skor,eftersom en av tjejjerna,Susan,är duktig på engelska fick hon vara vår tolk och nu blev det lite för mycket för henne.Med tårar i ögenensa hon till mej"Mam vi har fått så mycket redan men Krishna skulle behövas ett par skor" ,hennes ögon sa "jag tycker det är pinsamt"så jag kramade om henne och försäkrade henne om att jag säger till när det råcker.......Krishna fick sina skor ;).När vi gick för att hitta en Taxi kom Susan och tog min hand,tryckte sej intill mej och med tårarna rinnande nerför kinderna tacakde hon för en fantastisk dag och berättade hur mycke denna dag betydde för dem. Inte främst att få handla lite utan för att defick komma ut lite,se alla stora och fina hus centrum,åka rulltrappa och bara få vara en vanlig tonåring för några timmar!!!!! Förstår ni hu tacksam man känner sej att,tillsammans med er som bidragit med pengar,har fått forgylla deras liv några timmar.
Vi kommer att på olika sätt göra ngt för resten av flickorna oxå. 
Irene köpte en hel kasse med hårspännen och en kasse med trosor med sej hem.Hon har suttit och försökt laga trasiga kläder bl.a trosor med hål så stora att det inte gick att laga!!Irene är en pärla underbar mot barnen,skrattat och leker med dem....de älskar henne!!!
Avslutar med lite bilder

Kramar från oss
Irene,Evelina,Stina och Mariah



                                                   Kolla in Krishnas skor!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar