torsdag 28 februari 2013



                                          WOW,VILKEN FÖDELSEDAGS FEST.....

Tänk er ca 100 flickor som sjunger födelsedagssången(på engelska) för full hals,ja det går inte att beskriva...,måste upplevas. Naturligtvis var det också en massa nepalesiska sånger och så dans förstås ;).
Evelina spelade in både dans och sång,men det får ni höra vid ett senare tillfälle, tyvärr vill inte min kamera fungera så flickorna ska lägga över lite bilder som de tagit.
De är två helt underbara tjejjer är såå tacksam över att de är här!!

På morgonen kom Evelina och Stina och sjöng och hade en bricka med sej,där låg det Digestive kex,rågkrisp med jordnötssmör OCH hårt bröd med mjukost och som grädde på moset en påse Gott och Blandat!!! Goa tjejjer!
 Oj vad uppvaktad jag blev,flickorna hade gjort teckningar och skrivit verser på engelska och jag fick en hel bukett av tulpaner i papper.De hade själva tillverkat dessa av papper från deras skrivböcker!!...fråga mej inte hur de gjort,de är verkligen uppfinningsrika!
Vi hade fixat en speciell fruktsallad som är typisk för Nepal,skivad frukt i en söt yoghurt,så fick de lite godis och varsin ballong. Dessutom hade de köpt en tårta som det stod 63 år på och t.o.m personalen gav mej presenter ,2 muggar,en tavla och alla hade texten "I love You" eller "I miss you".
Fyra av flickorna i min sygrupp lurade mej ordentligt,i lördags när vi varit i kyrkan insisterade de på att vi skulle ta ett kort på oss tillsammans för att de ville ha det som minne...hm.(så vi stegade iväg till en fotograf, en upplevelse i sej...studio all a 50-tal typ) verkligheten var att de ville ge MEJ kortet som en födelsedagspresent från dem!! Det blev verkligen en överraskning och ett fint minne.

På väg upp till vårt rum,efter festen, möter jag en flicka som gråtande letar efter ngt på golvet,hon försöker se med en liten ljusstump i handen(ingen el...). När jag undrar vad hon tappat svarar hon"my balon mama"....SÅÅ mycket betydde en liten ballong för henne!! Vi hittade den ;).
Måste bara berätta om Irene,hon är helt enorm. Hon har gått runt i rummen och hittat trasiga kläder som hon nu sitter ute och lagar,FÖR HAND,dagarna i ända. En av flickorna kom och satte sej intill henne och ville hjälpa till,hon fattade med en gång så sen satt de och sydde tillsammans. Barnen bara ÄLSKAR henne,hon skrattar och skojar med dem och så funderar hon och tänker på....ja hon har huvudet fullt med ideer om förbättringar på olika sätt ;)...älskar henne!!
Nu får det räcka för den här gången och som sagt bilderna kommer.....kanske i morgon.

Kramar från utposten

PS glöm inte att ta med oss när du beder. TACK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar