fredag 22 mars 2013



 
                        NÅGRA GLIMTAR FRÅN VÅR RESA TILL SURKETH..........

Det har varit en omtumlande resa,så det är svårt att samla ihop allt och få ner det i skrift.Tankarna far hit och dit,från snöklädda solbelysta bergstoppar när vi flög dit, till en tonårsflicka som sitter utanför sin hydda och ammar sitt andra barn.Förmodligen är fäderna  förbipasserande lastbilschaufförer som mot några rupis har våldtagit henne och sedan åkt vidare.
Vi besökte flera byar under de tre dagar som vi är där,det man slås av är den enorma fattigdomen,det är brist på ALLT!! De flesta byarna har ingen brunn utan hämtar sitt vatten från floden,det är brist på mat, kläder och "husen" de bor i är ofta fallfärdiga,man kan inte fatta att det kan bo ngn där.
En man berättar att regeringen vill riva hans hus för det ligger ngn meter på fel mark,han ber att vi ska be för honom så att han och familjen får bo kvar. Vi följer med och tittar på hans hus(som inte är mycket till hus,har en bild på det nedan) och så ber vi för honom.

När vi kommer till en by sprider det sej snabbt att vi är där och byborna kommer,en del bara för att titta på utlänningarna andra för att få hjälp i bön för sina sjukdomar.I varje by finns det några som blivit kristna och de har ett rum eller till och med en liten kyrka,ett enkelt hus med stampat jordgolv,men där de kan träffas för att be och sjunga tillsammans.
Jag vet inte hur många vid bad för,men det var många,under de där dagarna,nöden är stor och krämporna är många,de har ju ingen möjlighet att gå till ngn doktor.
Varje gång vi lämnar en by känns det tungt att inte kunna göra mer för dem,tankarna är så många att det är svårt att sätta ord på dem och ofta sitter vi tysta i bilen och ibland kommer tårarna och vi kramar varandras händer i samförstånd.
Samtidigt finns det ju mycket att glädja sej över,ca 300 flickor har blivit räddade från livet i byarna eller på bordeller i Indien och jag fick i dag höra att det är ungefär 100 nya flickor på väg hit,plus 6st lite äldre flickor/kvinnor som kommer till Half way home i veckan,plus att fler bäbisar är på väg hit,när ALLA papper är klara på dem.
Ni förstår ju att det behövs fler faddrar,DU KAN GÖRA SKILLNAD!!
Gå in på : lovenepal.se. Där hittar du all info du behöver.

Nedan ett smakprov på alla bilder från vår resa. Det kommer fler senare.

              Kramar



Mannen och hans hus som jag beskriver i texten


Ahlgrens bilar gör susen!!

Hoppas att dessa små flickor ska slippa utsättas för övergrepp!

genom att bli fadder kan du vara med och rädda dessa flickor



så här ser ett kök ut,en liten häll med ett par gropar i där man eldar.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar