söndag 3 mars 2013




                              VILKEN START PÅ EN HELT VANLIG SÖNDAG!!!


   Det har blivit en vana att gå upp på taket och se solen gå upp över bergen,kan knappast klaga på min böneplats......underbart att få be och lägga dagen i Herrens händer.

Vid 9-tiden hade vi morgonbön och i dag delade Evelina Alfven ordet,hon talade om Ester i bibeln och att flickorna är dagens Ester,utvalda och krönta av Herren att föra budskapet om honom till sin generation!!!! 
SÅÅÅ bra!! Som avslutning ställde vi upp flickorna på 4 led och så tog vi varsitt led(Irene,Evelina,Stina och jag) och bad för dem en och en,åh vilken stund av helighet och härlighet,önskar att ni fått vara med!!

Nu har vardagsbestyren tagit över,det är den stora tvättardagen. De lägger ut lakan på stenarna på innergården sen sätter de sej i ringar runt och gnuggar in det uppblötta plagget med tvål och avslutar det hela med att "slå" det mot marken,därefter tar andra flickor över och sköljer och sedan hängs allt upp på murarna. Ni skulle höra tjattret och skratten från flickorna,de kan verkligen tjattra och skratta...underbart.

Så måste jag bara berätta om gårdagen(lördag),efter kyrkan gick vi till det barnhem som var det första som pastorRaju startade upp här för flera år sedan.När han insåg att det fanns en massa gatubarn här öppnade han detta hem för flickor och pojkar i alla åldrar.....Light House heter det,ett härligt namn,eller hur!
.
På detta hem bor Hira 15 år,son till kocken som tidigare var på Badi 1, det hem där jag var mycke förra gången Det var såå roligt att få träffa honom igen och han verkade uppriktigt glad att se mej oxå. Trost att han är en tonårspojke fick jag en stor kram.
Hans pappa,(kocken på 1an) var en så fin och ödmjuk man,men som så många män här var han tvungen att lämna sin familj,fru och tre barn för att åka till Quatar för att arbeta i 3 år för att kunna tjäna ihop pengar till sin familjs uppehälle och därför placerades Hira på hemmet. Hira är son från ett tidigare äktenskap och den nya frun ville inte ta hand och Hira!!
.Måste säga att det gjorde riktigt ont i hjärtat när jag hörde detta, när jag kramade om honom och tårarna rann sa han:"don´t kry mam".....hur kan man låta bli det!!?? Hjärtat går ju sönder!
Precis innan vi skulle lämna hemmet pekade han på en söt flicka i ungefär hans ålder,och berättade att det var hans syster.Hon hade hamnat där när deras mamma övergav dem och pappa(kocken) inte hade ngn möjlighet att ta hand om båda. Det känndes betydligt lättare att lämna Hira när jag visste att han hade en syster där.
De hade inte hört ngt från sin pappa sen han reste för ett halvår sedan(hur ska han kunna kommunicera med dem??).
Den yngsta flickan på hemmet var bara 2 1/2 år,en ljuvligt söt unge med glittrande ögon. 
Tacksamma till Gud över hemmet,den härliga atmosfären och ett underbart föreståndarpar lämnade vi dem.

pojken i vit Tshirt hade tårfyllda ögon hela tiden.


här är Hira med sin syster Pabrita,visst är de fina!!
                               





                                        Ja det var lite från utposten

                                                         PS glöm inte att be för oss och barnen

                                          KRAMAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar