lördag 16 mars 2013




                                                       BIBLAR OCH KORTHA!!


                   Tack för bidragen till nya biblar till flickorna!!! När Mikael var nere beställdes 300 nya biblar!! Det är verkligen gripande att se hur sönderlästa och tårmärkta deras biblar är!! Nya biblar var det första de sa att de behövde när vi frågade om det var ngt särskilt de önskade sej.,bibeln är deras tröst och bästa vän och nedan har jag en bild på en av de sönderlästa biblarna.
Så har vi hämtat våra korthor(en typisk dräkt för nepalesiska kvinnor.) Mycket tid har gått åt till att se till att ALLA barnen gör ett "fadderbrev" som Evelina Alfven ska ta med hem så att alla faddrar ska få ett personligt brev med en teckning från just "sitt" barn.
Under veckan har vi oxå fått vara med om att ta de första spad tagen till den nya kyrkan. En riktigt härlig stund,en grop var grävd för första betongpålen och i den la man ner en bibel.strödde ut en påse salt(vi ska vara jordens salt) och så en flaska med olja(den helige ande) 3 härliga symboler,därefter bad vi för kyrkan,sjöng en sång och åt MoMo...pastaknyten fyllda med kyckling eller grönsaker.
 Den nya kyrkan kommer att ha 1000 sittplatser,plats för bibelskola,kontor,gym!!! och mycket annat.Den blir 3 våningar hög.

Ja det var lite glimtar från Kathmandu och i morgon bitti kl 08.00 lokal tid flyger vi till Surketh och badibyarna.Jag tar inte med datorn så nu får ni vänta till slutet på veckan med ngt livstecken från mej.

Håll till godo med lite bilder.  Kramar till er alla.         Mariah


Sujan och jag på babyhemmet

Skolflickor i sina uniformer

Här är det inte tal om att ha en egen bänk!!!

En av de sönderlästa biblarna.....den är max 3år år gammal!!

Är vi fina eller är vi fina ;)



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar